Višňový perník

20.11.2013 00:06
Suroviny

20
porcií
15
minút
príprava
30
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

Dáme do misy múku, cukor, p.d.p, škoricový cukor a zmiešame, a nasledne pridáme mlieko, olej, vajcia a kakao. Na konci primiešame odkvapkané višne z kompótu. (ˇPodľa mňa môžte vyskúšať aj nejaké iné šťavnaté ovocie a napíšte mi do komentu, ako to dopadlo :) Zmes vylejeme do vymasteného a múkou posypaného plechu dimenzií 30x40cm a dáme piecť do predhriatej trúby na 180 stupňov na 25-30 min

Keď je kolač upečený, potreme džemom (nám najviac chutí brusnicový, ale aj lesné plody sa hodia) a polejeme čokoládovou polevou. Podľa gustu možno ozdobíť orieškami, gelee bonboníkmi atď (podľa fantázie)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PERNÍKOVÝ FERINO ŽELÁ DOBRÚ CHUŤ! :)